De kracht van Reiki

Kracht van Reiki

‘Als je loslaat, kan het gaan stromen’

Wat is Reiki

Reiki is een mooie universele en holistische helingmethode die voor elke leeftijd geschikt is.

Het woord Reiki betekent letterlijk “de kracht van de zon”. (‘Rei’ betekent Kracht, ‘Ki’ betekent Zon).

Reiki is gebaseerd op de universele levensenergie (Ki) die al eeuwen wordt toegepast in de oosterse en westerse werelddelen. Door middel van handoplegging wordt deze effectieve en helende energie doorgegeven. Dit doorgeven kan alleen plaatsvinden door goed opgeleide Reiki behandelaars. Een Reiki Master heeft tijdens de opleiding ervoor gezorgd dat de energiebanen van de Reiki behandelaar zijn opengesteld. Hierdoor kan de helende energie worden doorgegeven aan personen of dieren.

De te behandelen persoon kan deze energie ontvangen en ervaren door de kleding heen. Bij een juiste afstemming, zelfs op afstand. Hierdoor kan hij/zij tijdens de behandeling zijn/haar kleding gewoon aanhouden.

Toepasbaar bij

Reiki behandelingen kunnen worden toegepast bij zowel lichamelijke/fysieke als mentale/psychische klachten.

– Lichamelijke/fysieke klachten (hoofd, spieren, gewrichten, rug, schouders en nek , spijsvertering e.d.)

– Mentale/psychische klachten (werkdruk, stress, vermoeidheid, overspannenheid/burn-out)

 

Doordat lichaam en geest verbonden zijn, geeft Reiki de mogelijkheid om deze weer in balans te brengen. Bij emotionele problemen kan Reiki rust en verheldering brengen waardoor je de kracht in jezelf weer kan hervinden. Ook bij bepaalde chronische klachten kan Reiki een ondersteuning zijn. Waardoor het lichaam de afvalstoffen kan afvoeren en daardoor beter aanvoelt. Reiki kan heel goed samengaan met, en ondersteunend zijn bij, andere genees- en behandelwijzen.

Een behandeling kan ook preventief werken. Bijvoorbeeld wanneer je een drukke baan en/of een druk gezinsleven hebt. Voor kinderen, volwassenen en ouderen kan het innerlijke rust geven en slaapbevorderend werken.

Kortom Reiki is voor mij één van de methodes die zowel lichamelijke heling geeft als de persoonlijke groei bevordert.

 

Reiki Opleiding

In het onderwijs van Dr. Mikao Usui was gezondheid, harmonie, respect en persoonlijke groei erg belangrijk. De Reiki opleiding is gebaseerd op het doorgeven van de Reiki energie, zonder dat de behandelaar zelf energie verliest. Een Reiki Master opent in de Reiki opleiding energiebanen van de toekomstige behandelaar zodat hij/zij een verhoging van de levensenergie( Ki) kan doorgeven door middel van handoplegging. Zodra de behandelaar deze techniek beheerst, en tevens geïnitieerd is, kan de behandelaar Reiki gaan toepassen. De opleiding bestaat uit drie delen; te weten;

Reiki I – Zelfbehandeling plus Behandeling van andere personen,

Reiki II – Verdieping plus Behandeling op afstand,

Reiki III – Master (Verdieping plus het mogen en kunnen opleiden van cursisten).

 

Geschiedenis

De grondlegger van Reiki was Dr. Mikao Usui die in 1865 geboren werd in Japan in een dorp dat nu Miama Cho heet. Hij groeide op in een boeddhistisch gezin. En ging al op vrij jonge leeftijd studeren in een Tendai klooster. Eén van de grootste boeddhistische stromingen. Hij werd omschreven als een bescheiden en verdraagzaam man. Met altijd een tevreden glimlach op zijn gezicht. Hij las veel boeken waaronder medische, psychologische, boeddhistische en christelijke boeken. Dr. Mikao Usui was leraar op een jongensschool in Kyoto totdat een leerling vroeg ‘hoe het komt dat wij onze handen niet gebruiken om te helen’ zoals Jezus en Boeddha.

Dr. Mikao Usui nam deze vraag van de leerling zeer ter harte en nam ontslag om het antwoord te vinden. Hij bezocht boeddhistische kloosters en bestudeerde oude geschriften. En leerde hierdoor Sanskriet. Na een lange tijd zoeken vond hij een geschrift die verwees naar de genezingen van de Boeddha. Hij had nu alles gevonden inclusief de Reiki Symbolen en hun betekenis. In 1925 begon hij met handoplegging. Nadat hij op de berg Karama in een lange meditatie bijzondere momenten beleefde. Hij beoefende deze handoplegging op verschillende plekken op het lichaam. Dit was het moment waarop Reiki ontstond. Dr. Mikao Usui ging mensen behandelen en leerlingen opleiden. Waarbij hij de posities en symbolen onderwees. Hij stierf in 1926.