Touch for Health

Wat is Touch for Health

Touch for Health ofwel Toets van Gezondheid, is gebaseerd op toegepaste Kinesiologie.

Bij Kinesiologie (kennis van de bewegingen van het lichaam) wordt uitgegaan van het principe dat lichaam en geest één geheel vormt. Immers, alles wat we doen; bewegen, denken, voelen en eten wordt geregistreerd in onze hersenen en heeft effect op ons lichaam. Zowel fysiek als mentaal.

Tevens gaat men ervan uit dat het lichaam nooit liegt. Het lichaam probeert ons aan de buitenkant te vertellen, wat er aan de binnenkant aan de hand is. Echter soms begrijpen we niet wat het lichaam ons probeert te vertellen.

Touch for Health (Toegepaste Kinesiologie) is een methode waarbij door middel van manuele spiertesten het energiesysteem van het lichaam en de algehele gezondheid kan worden getoetst en in balans worden gebracht.

Hierbij gaan we uit van de gezondheidsdriehoek:

– Structuur/Fysiek

– Voeding/Chemie

– Mentaal/Emotioneel (energetisch en spiritueel)

Wanneer er een verstoring of blokkade optreedt in één van deze onderdelen kan dit invloed hebben op de andere twee onderdelen.

Bij de behandeling wordt door zachte druk op spieren of drukpunten uit te oefenen, gebieden in beeld gebracht waar blokkades aanwezig zijn. Voor het opheffen van bepaalde blokkades wordt de natuurlijke genezing van het lichaam gestimuleerd. Dit kan onder andere door middel van het aanraken van acupressuurpunten (stimuleren en/of rust te geven), versterken van zwak geteste spieren(meridianen), en/of houding- en voedingsadviezen.

 

Toepasbaar bij

  • Stress, vermoeidheid, concentratie en slaapproblemen
  • Pijn (lichamelijke en geestelijke)
  • Allergieën
  • Spijsverteringsklachten

 

Geschiedenis Touch for Health

In 1964 werkte Dr. Goodheart, al met spiertesten om voor en na de behandeling feedback te verkrijgen over de effectiviteit van zijn behandeling. Hij besefte tevens dat er andere manieren moesten zijn om pijn te verminderen en spierbalans te herstellen. Hiervoor zijn in de begin jaren zeventig door Chiropractor Dr. John F. Thie, leerling van Dr. Goodheart, 14 spiertesten en correctiemethoden ontwikkeld. Die de basis vormen van de huidige Touch for Health behandelingen.

Na verder onderzoek bleek dat het behandelen van de zwakke spieren ervoor zorgde dat de klachten verminderde en de problemen werden verholpen.

Hij ontdekte na veel onderzoek, dat als een spier zwak werd getest de daarbij behorende tegenover liggende spier verkrampte. Hierdoor werd duidelijk dat niet alleen de verkrampte spieren oorzaak waren van problemen maar juist de zwakke spieren.

Kinesiologie is ontstaan door onderzoek van de Amerikaanse Chiropractor Dr. George Goodheart.